Journal Club

Journal Club

Iris van den Heuvel (2019) Voorzitter

Young Journal Club

Wat is er al bekend vanuit onderzoek over fysiotherapie? Wat eigenlijk nog niet? Waarom is er zoveel discussie over effectiviteit van bepaalde behandelmethoden? Hoe zit de vork nu precies in de steel? Er is al wat bekend over de effectiviteit van bepaalde fysiotherapeutische diagnostiek en/of behandelingen, maar er zijn nog veel meer vraagtekens dan antwoorden… Daarnaast is er ook al flink wat onderzoek gedaan waar wij als fysiotherapeuten wellicht nog niks vanaf weten. Wij, vanuit de YPA, willen hier graag wat mee doen! Hoe dan?

Door middel van een Young Journal Club! Wij willen oude discussies een nieuw leven inblazen en nieuwe discussies laten ontstaan. Met een select groepje kom je tweemaal samen (locatie Utrecht) om te discussiëren over verschillende relevante onderwerpen in de fysiotherapie. Dit wordt wetenschappelijk onderbouwd door middel van literaire evidentie. Samen met de groep volgt hier uiteindelijk een conclusie uit en wordt een samenvattende review over geschreven. Deze samenvattende review zullen we met onze leden delen.

Wij denken dat het belangrijk is om naast de praktijkervaring ook op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Wij als jonge fysiotherapeuten zijn erg dynamisch en nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen. Samen discussiëren hierover maakt het vele malen effectiever en leuker.

Onze sponsoren