Geschiedenis

Het was de zomer van 2015. Na het afronden van mijn trainneeship in de bancaire sector besloot ik terug te gaan naar de zorg. In mijn zoektocht naar een leuke baan als fysiotherapeut had ik behoefte aan contact met oud medestudenten en fysiotherapeuten. Een netwerk dat me zou kunnen helpen aan de juiste contacten via wie ik mijzelf weer op de arbeidsmarkt kon krijgen. Eigenlijk net zo’n netwerk als de jonge bankiers met elkaar hadden. Zij vormden een bruisende zwerm van jonge ambitieuze professionals met passie voor hun vak. Uit elke uithoek van de organisatie brachten ze op formele en informele momenten (lees: een stampvolle kroeg waar het bier en de bitterballen niet aan te slepen waren) allemaal hun kennis, ervaringen en energie in het netwerk. Het netwerk verbreedde je kijk op het vak maar was vooral ook een boost voor je carrière binnen de sector en organisatie.

Eigenlijk was dit precies wat ik nodig had. Reden genoeg dus om zelf het initiatief te nemen in de start van een jongeren organisatie binnen de fysiotherapie: Young Physiotherapist Association. Doel? Jonge fysiotherapeuten met elkaar in contact brengen. De YPA verbind ambitieuze jonge fysiotherapeuten met een visie op -de toekomst- van het vak. Het netwerk moest een platform vormen om te filosoferen over bijvoorbeeld de laatste ontwikkelingen in de behandeling van een schouder impingement syndroom. Of over technologische innovaties die de kwaliteit van zorg verbeteren. Maar ook als het gaat over het sluiten van de juiste contracten met onze werkgevers. Bovenal moest het een cloud aan contacten vormen met wie je een biertje op vrijdagavond zou kunnen drinken na een dag lang patiënten te hebben gezien. En zo gezegd, zo gedaan! Een logo, website en een stel enthousiastelingen waren voldoende om nu 4 jaar later een professionele vereniging te zijn gedragen door talentvolle bestuursleden met oog voor hun leden.

Ik kijk met veel plezier terug naar de start van deze vereniging en ben ongelofelijk trots op de leden die het bestaan van de vereniging mogelijk maken en verder professionaliseren vanuit de geest van een betekenisvol netwerk te vormen van en voor jonge fysiotherapeuten.


Sil Kloppenburg 

Oprichter van YPA  

Onze sponsoren